Translate

8/4/12

Το σκάνδαλο της ΕΥΠ ήταν ένα δις;

Μια είδηση, που δεν ακούστηκε στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης - άραγε ως ελάσσονος σημασίας... ή ως προσκρούουσα στην ηθική της προεκλογικής περιόδου ή μήπως γιατί το "μαζί τα φάγαμε" θα μετατρεπόταν στο "εμείς τα φάγαμε"; - μια είδηση, λοιπόν, που την είδαμε μόνο στα μπλόγκ, παρουσιάζει η γαλλική συντηρητική εφημερίδα "Le Monde".

Πρόκειται για σκάνδαλο, με εμπλοκή του Κοραντή, βουλευτή του ΛΑΟΣ. Το ποσόν, όμως, που αναφέρει η εφημερίδα είναι εξαιρετικά μεγαλύτερο από αυτό που περιγράφεται στα ελληνικά μπλόγκ!
Αξίζει, επίσης να σημειωθεί, ότι... παραδόξως, πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται πάντα μια γερμανική εταιρεία! 

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες                   θύματα ενός απατεώνα

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ύποπτος ότι υπερχρέωσε στις μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τα τελευταία τους συστήματα υποκλοπών, κατηγορήθηκε για απάτη και κρατείται, ανέφεραν εφημερίδες του Σαββάτου.

      Σύμφωνα με την έρευνα του θέματος, με επικεφαλής το σώμα  δίωξης οικονομικού εγκλήματος, οι ελληνικές υπηρεσίες το 2008 είχαν πληρώσει επτά φορές την τιμή των συστημάτων υποκλοπής, που ο Έλληνας προμηθευτής τους τους είχε εφοδιάσει, για περίπου 1 δισ. ευρώ, από τη γερμανική εταιρεία Syborg.

   Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ανακριθεί  την Παρασκευή από ανακρίτρια, θα καμουφλάριζε την πράξη, διαβιβάζοντας το υλικό μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας που εδρεύει στη Κύπρο.

     Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για τον εντοπισμό πιθανών συνενόχων, ιδίως εντός της μυστικής υπηρεσίας ΕΥΠ, τότε διοικούμενης από έναν διοικητή,
που έγινε βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος.

     Εάν θεωρείται ενδημική στην Ελλάδα
η διαφθορά,  είναι επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό ατιμώρητη, μια πληγή που η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κλείσει, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, υποχρεωμένη να είναι ελεγχόμενη από
τους χορηγούς κονδυλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Le Monde.fr avec AFP |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου