Translate

27/6/13

Απίθανος Σοσιαλφασίστας!

Πολλοί θα απορούν, πως η Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό-λούμπεν κόμμα, που ενώ έχει μερικές δεκαετίες χρόνια ζωής, που ενώ υπήρξε στα αζήτητα, σε όλη αυτή την περίοδο, βρέθηκε στη Βουλή, ανεβάζοντας το πάγιο ποσοστό της του μηδέν κόμμα κάτι, σε 7%,  εν μια νυκτί!
Θα προβληματίζονται, φαντάζομαι, από πού άντλησε αυτά τα ποσοστά.
Η συγκυρία, φυσικά (η κρίση του καπιταλισμού-φτώχεια) είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτού του φαινομένου, της άνδρωσης δηλαδή του φασισμού. Το φαινόμενο έχει αναλυθεί και εξηγηθεί ήδη από την περίοδο της εμφάνισης του αντίστοιχου φαινομένου στην Ευρώπη του Β΄παγκοσμίου πολέμου.

Σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, θέλω να προσθέσω μερικές παρατηρήσεις.
Η απάντηση στο ερώτημα, πού πήγαν οι χουντικοί στη μεταπολίτευση είναι ότι, ένα τμήμα τους απευθύνθηκε στο πλησιέστερο ιδεολογικά κόμμα, τη Ν.Δ. και ένα άλλο -πιθανόν το μεγαλύτερο και σίγουρα το πονηρότερο-  "χώθηκε" και κρύφτηκε στο ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, το καθαρτήριο των χουντικών! Οι μεγαλύτεροι θα έχουν σίγουρα στη μνήμη τους, εικόνες γνωστών χουντικών -συνήθως λαμόγιων- που βολτάριζαν θρασύτατα την επομένη της νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του '81, με την πράσινη κονκάρδα στο πέτο!

Αν συγκρίνει κανείς τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές του 2009 και 2012, θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό της Χ.Α. δημιουργήθηκε κυρίως από τους επαναπατρισθέντες από το ΠΑΣΟΚ χουντικούς! Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα να διαπιστωθεί αυτό, αφού το ΠΑΣΟΚ έχασε 32% του ποσοστού του, η ΝΔ μόνο 3,5% και υπάρχουν και οι ΑΝΕΛ που προφανώς απορρόφησαν την απώλεια της ΝΔ.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρχει καμία απορία και δεν πρέπει καθόλου να μας εκπλήσσει το απύθμενο θράσος του ανθρωπάκου που εμφανίζεται στο βίντεο που ακολουθεί.
"Δομικό" στοιχείο του φασισμού είναι η "αδόμητη" προσωπικότητα!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου