Translate

9/10/12

ΛΙΣΤΑ LAGARDE: Οι περιπλανήσεις ενός flash!

Εδώ παπάς, εκεί παπάς... να την η λίστα!

Επί δύο τουλάχιστον χρόνια, η περίφημη "λίστα Lagarde" (Αυτή δα, που έκανε δώρο η κυρία του ΔΝΤ, στον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Παπακωνσταντίνου) κυκλοφορούσε πάνω κάτω, αλλάζοντας χέρια μεταξύ της εξουσίας και της παραεξουσίας... του ΣΔΟΕ ήθελα να πω.

Από τον Παπακωνσταντίνου στον Καπελέρη (τι θαυμάσιος άνθρωπος κι αυτός, τι δείκτης νοημοσύνης!) και τούμπαλιν, από τον Παπακωνσταντίνου στον Διώτη (τον πολύ εισαγγελέα, αυτόν που καθάρισε με τη "17 Νοέμβρη") κι απ' αυτόν στον Βενιζέλο!
Τον Βενιζέλο το Βαγγέλη, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που μας κυβερνάει... υπό τις μαντάμες Λαγκάρντ και Μέρκελ!

Ώσπου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (αργότερα θα μάθουμε πώς προέκυψε αυτό) και βρέθηκε η λίστα στην κωλοτσέπη του Βενιζέλου, ο οποίος σημειωτέον, κραύγαζε προεκλογικά πως δεν υπάρχει λίστα!
Εκτός κι αν εννοούσε λίστα-έντυπο, γιατί το ντοκουμέντο των 1991 Ελλήνων πελατών της ελβετικής τράπεζας UBS, ήταν κρυμμένο το άτιμο, σε ένα τοσοδούλι φλασάκι!
Σε ένα τόσο δα φλασάκι χώρεσαν κάμποσα δις -απ' ότι λέγεται- γιατί οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν είδαν, δεν θυμούνται, δεν ήταν η δουλειά τους να ελέγξουν φοροφυγάδες ή μαύρο χρήμα, ήθελαν να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα και άλλα τέτοια ευτράπελα, χώρεσαν τόσες νοικοκυρές και περιπτεράδες, αφού φυσικά πολιτικοί και επιχειρηματίες δεν υπήρχαν!
Τι σου κάνει η τεχνολογία...

Το θέμα, λοιπόν, έφτασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία εξέτασε τους Καπελέρη και Διώτη στις 3/10/2012.
Απολαύστε φάσεις από την εξέταση τους!

Και σκεφτείτε ότι όσα έκαναν, ή μάλλον δεν έκαναν, αφορούσαν στην χρονική περίοδο Νοέμβρης 2010 μέχρι και τον Αύγουστο 2011. Μεσούσης της κρίσης δηλαδή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου