Translate

18/9/12

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ



Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ
Πολλοί θα είναι αυτοί που είδαν την περίφημη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ». Την ταινία ύμνο στον καλό Γερμανό φασίστα που με τη βοήθεια των SS (!) έσωσε κάμποσους Εβραίους από το θάνατο!
Μια ταινία που προσπαθεί να αμβλύνει το ρόλο των Γερμανών βιομηχάνων στην υπόθεση του φασισμού και του Ολοκαυτώματος!
Μόνο που η σωτηρία αυτών των Εβραίων υπήρξε απόλυτα συνδεδεμένη με τα κέρδη του βιομήχανου Σίντλερ, αφού η ζωή τους ανταλλάχθηκε με την παροχή δωρεάν εργασίας!

Εβδομήντα χρόνια μετά, ο φασισμός σκάει μύτη ξανά και νέοι (ημεδαποί ή αλλοδαποί;) Σίντλερ ετοιμάζουν τις λίστες τους. Οι κακοί Χρυσαυγίτες, κακέκτυπες απομιμήσεις των SS, κυνηγούν τους μετανάστες, τους δέρνουν, τους καίνε… Και το ελληνικό κράτος, σε ανάμνηση του 3ου Ράιχ, στήνει τους ανάλογους μηχανισμούς: «Ξένιος Ζευς» ονομάστηκε το πρόγραμμα δημιουργίας νεοελληνικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και καταναγκαστικής δωρεάν εργασίας!
Ξένιος Ζευς αντί Άξενος όπως Εύξεινος Πόντος αντί Μαύρη Θάλασσα!

Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών
να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια,
να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης
σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.”

Αυτά διαβάζουμε στο άρθρο 37, παρ. 5 του Ν.3907 του 201, με τις υπογραφές, φαρδιά πλατειά 11 Πασόκων, με επικεφαλής τον πολύ Κάρολο Παπούλια!

Ποιος πιστεύει ότι το κράτος που στερεί τις συντάξεις των εργαζομένων, την περίθαλψη, που δημιουργεί συνεχώς στρατιές ανέργων, το κράτος αυτό θα έχει τη δυνατότητα παροχής οικονομικής βοήθειας προς τους μαντρωμένους μετανάστες;
Ποιος αμφιβάλλει ότι το «σε περίπτωση αδυναμίας» σημαίνει «σε κάθε περίπτωση»;
Ποιος αμφιβάλλει ότι πρόκειται για τζάμπα εργατικά χέρια, αφού οι κανόνες εργασίας τους δεν εντάσσονται στην νομοθεσία (ότι έχει απομείνει δηλαδή) που υπάγεται ο κάθε εργαζόμενος, αλλά ανάγεται σε κάτι που θα καθορισθεί από Προεδρικό Διάταγμα;
Η μόνη απορία που μένει είναι να δούμε ποιες θα είναι οι «ειδικές περιοχές εκμετάλλευσης» και «οι ειδικοί τομείς απασχόλησης».
Οι ξένοι (ίσως και ντόπιοι) επενδυτές που καταφθάνουν οσονούπω, θα μας το δείξουν!

Υ.Γ. Ελληνικέ λαέ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών φιλοξενούσαν και Γερμανούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου