Translate

29/8/11

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ



ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Εάν η αναδομηθείσα οικολόγα Μπιρμπίλω, της οικολο-ανάπτυξης, άφησε πίσω της κάτι, ως πνευματική παρακαταθήκη στο κόμμα των πράσινων αλόγων, αυτό δεν ήταν παρά η αντικατάσταση του ανδρεοπαγούς όρου «αναδόμηση» με τον πράσινο όρο …«ανακύκλωση».

Παρά το γεωπονικό μου παρελθόν, ομολογώ την αδυναμία μου στην κατανόηση του τρόπου σκέπτεσθαι
των βλίτων. Συνεπώς δεν μπορώ
να γνωρίζω με ποιες συνειρμικές διαδικασίες ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της πρώην Ελλάδος, αμερικανός κύριος Jeffrey, ενόμισε
πως ανακυκλώνοντας λευκοσίδηρο προκύπτει …χρυσός!
Το πρώτο εδάφιο της οικολογικής βίβλου αναφέρει πως όταν ανακυκλώνεις ντενεκέδες,
πάλι ντενεκέδες θα πάρεις. Δεν χρειάζαται ούτε Χάρβαρντ, ούτε κανένα ξεσκολισμένο bustard για να γίνει κατανοητό κάτι τέτοιο!

Τώρα, τι σχήμα και τι μέγεθος θα έχει ο ντενεκές, ολίγον ενδιαφέρει. Ούτε το γάνωμα (ερμήνευε θώκος) τους δίνει μεγαλύτερη αξία, πέρα από ένα προσωρινό θάμβος που τάχιστα μεταπίπτει σε θαμπάδα, ούτε ο θόρυβος που κάνουν, ιδίως όταν είναι άδειοι. Το κακό είναι ότι τους γνωρίζεις άδειους και ξεγάνωτους και τους αποχαιρετάς γεμάτους και (ομοίως) ξεγάνωτους! Στο ανακυκλωμένο μπακάλικο, με εξαίρεση τα χαμηλότερα ράφια, όπου οι ντενεκέδες είναι σχετικά νέας κοπής, στα μεσαία και στα ψηλότερα βλέπεις τους ίδιους που ήξερες από τη δεκαετία του ’70.

Ξεκίνησαν κουβαλώντας νερό (=νεροκουβαλητές) και από το ’80 και ύστερα μονιμοποιήθηκαν στο …λάδι! Για να μην αναφέρουμε και εκείνους που πληρωθέντες με …βασιλικό πολτό την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και τώρα είτε λουφάζουν στις κηφηνοκυψέλες τους, είτε θεωρούν τους εαυτούς τους αποδιοπομπαίους τράγους.
Το γεγονός είναι ένα: αυτοί που ευθύνοται, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, για την σημερινή κατάσταση, φαίνεται πως είναι περισσότερο αδιόρθωτοι και περισσότερο ξεγάνωτοι από όσο μπορούσε να φαντασθεί και ο πλέον ευφάνταστος παραμυθάς.
Στο δοβλέτι των οικονομικών γλυτώσαμε από την νεόφερτη βορειοελλαδίτικη κλασομπανιέρα και πέσαμε στην παλιά θεσσαλονικιώτικη υδροφόρα! Πάντως αποτελεί βελτίωση και θα πρέπει να καταγραφεί ως θετική εξέλιξη η διαπίστωση ότι ο επί κεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών δεν πρέπει απαραίτητα να είναι οικονομολόγος! Έτσι κι αλλιώς όλοι την ίδια φόρμουλα ακολουθούν: άμεση και έμμεση αφαίμαξη των μισθωτών.

Ο σοσιαλισμός των σημερινών μπακαλόγατων βγαίνει από τα μπατζάκια τους! Τύφλα να ’χουν οι ακραιφνέστεροι των φιλελευθέρων! Μόνο οι αφελείς και οι βλάκες απορούν με την συμπεριφορά τους. Κόπτουν και περικόπτουν (καπτόμενοι, δήθεν) από όλες τις μεριές τα εισοδήματα εκείνων που πλήρωναν πάντα, αφήνοντας τους υπόλοιπους ανέγγιχτους! Όχι γιατί δεν μπορούν (σε όλη την υφήλιο μπορούν), αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Και δεν θέλουν γιατί οι ταγο-γκαζοντενεκέδες μας δεν είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο μαζοχιστές ώστε να πλήξουν τους εαυτούς τους και τα δεκανίκια τους. Αλλά μήπως είδατε και καμμία κίνηση από κανένα (λεγόμενο αριστερό) βουλευτή για μείωση της προεδρικής και της βουλευτικής αποζημίωσης στη μέση, γεγονός που θα παρέσυρε και την (επίσης ακμάζουσα και «αδιάφθορη») κάστα της Θέμιδας προς τα κάτω; Όχι πως αυτό θα έσωζε τη χώρα, αλλά απλώς για να γίνει κατανοητό το τι σημαίνει ένα κατοστάρικο για τον συνταξιούχο ή τον μισθωτό των εξακοσίων. Αλλά είπαμε, τα καλά και συμφέροντα ταις τσέπαις ημών έχει προαιώνια ισχύ. Όσοι μπορούν, λένε και επιβάλλουν το «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριο τούτο», για να το πιούν ολόκληρο, για μια ακόμα φορά, οι θεωρούμενοι μαλάκες της ολιγαρχικής δημοκρατίας «μας». Αυτός ο «λαϊκισμός» με συνεπαίρνει! Και για να μην παρεξηγούμαι, διευκρινίζω ότι και από τους ντενεκέδες που είναι στιβαγμένοι στην αποθήκη του μπακάλικου, μετά το …γάνωμα του 2009, και περιμένουν να ξαναμπούν στα ράφια, επίσης δεν περιμένω τίποτα. Ξέρω ότι την έξοδο από το σημερινό λούκι λίγοι από μας θα τη προλάβουν. Εκτός και αν πάρουμε τα χρόνια του Μητσοτάκη!

Λυπάμαι για τα παιδιά και την Ελλάδα που θ’ αφήσουμε πίσω μας. Και για τις κρεμάλες που δεν στήθηκαν!
Υ.Γ. Επειδή ενδεχομένως να σας χάλασα την διάθεση (εάν εξακολουθείτε ακόμα να διαθέτετε από …δαύτη), σαν αντίβαρο σας δίνω το παρακάτω «σενάριο λύσης», όπως μου στάλθηκε με e-mail (δυστυχώς δεν γνωρίζω το όνομα του σεναριογράφου}:

[Λύσεις πάντα υπάρχουν]
[Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:
  1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)
  2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμεεπίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.
  3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους.
  4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.
  5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους.
  6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.
  7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.
  8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών. 9. Έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι το να τα βόλουν μαζί μας ήταν λάθος. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως. Οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
  9. Φυσικά και κάνω πλάκα. Δεν είναι δυνατόν να γίνει το 5!

1 σχόλιο:

  1. Μάκη, καλά τα λες. Το 'χεις άλλωστε το ταλέντο...
    Έχεις, όμως, ένα βασικό λάθος στα δεδομένα σου και συνακόλουθα στην κριτική σου: Υπάρχουν βουλευτές, συγκεκριμένου κόμματος, που έχουν κάνει την πρόταση (τουλάχιστον μία φορά) μείωσης των μισθών τους.
    Ψάξτο λίγο καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή