Translate

30/5/11

ΚΟΥΒΑ: Η "Επιχείρηση - Θαύμα" εναντίον της ιατρικής τρομοκρατίας

             
Περισσότερους από από 61.000 Τζαμαϊκανούς έχουν περιθάλψει από το 2005,  Κουβανοί οφθαλμίατροι, που πραγματοποίησαν πάνω από 7.000 χειρουργικές επεμβάσεις. Η υπηρεσία αυτή, που παρέχεται δωρεάν μέσα στα πλαίσια της "Επιχείρησης- Θαύμα", πρωτοβουλία του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κατέστησε δυνατή την αντιμετώπιση του καταρράκτη, του πτερύγιου και άλλων οφθαλμικών παθήσεων των πολιτών, που έχουν έτσι βελτιώσει την όρασή τους. Το οφθαλμολογικό κέντρο Κούβα-Τζαμάϊκα, που άνοιξε στο Kingston τον Ιανουάριο του 2010, έχει πραγματοποιήσει μόνο του, 1.000  χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα: http://www.cubadebate.cu/.


     Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει την ύπαρξη του 161 εκατομμυρίων ατόμων με προβλήματα όρασης στον κόσμο, μεταξύ των οποίων 50 εκατομμύρια τυφλοί, ένας αριθμός που αυξάνεται σε ένα ανησυχητικό ποσοστό των 2,5 εκατ. ετησίως.

       Σύμφωνα με την οργάνωση, το 80% των περιπτώσεων τύφλωσης μπορούν να προληφθούν ή να θεραπευθούν. Είναι απλώς το κόστος των υπηρεσιών υγείας πολύ υψηλό, ιδίως για εκείνους που ζουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπου κατοικεί  το 90% των ατόμων με προβλήματα όρασης.

     Με την "Επιχείρηση-Θαύμα" -δημιουργήθηκε το 2004 και ενσωματώθηκε στα προγράμματα της Μπολιβαριανής Συμμαχίας- για τους λαούς της Αμερικής μας,  πάνω από 1, 3 εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι, σε διάφορες χώρες της ηπείρου μας και άλλοι έχουν δεχτεί περίθαλψη.

2 σχόλια:

  1. Στήν Κούβα το ιατρικό σύστημα είναι παρα πολύ μπροστά και έχει βοηθήσει αρκετά τους άλλους λαούς στην Νότια Αμερική
    Συγχαρητήρια στον Φιντέλ Κάστρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υγεία είναι το πρώτιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός πάντα το παρείχε.
    Όμως η περίπτωση της Κούβας είναι αξιοθαύμαστη, αφού, μέσα στα τόσα οικονομικά προβλήματα και τους αποκλεισμούς του καπιταλισμού, έχει ανεβάσει την ιατρική παροχή σε κορυφαία επίπεδα.
    Ναι μπράβο στον Φιντέλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή