Translate

3/11/12

ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός είναι κανιβαλισμός! 
Λίγο πολύ όλοι θα έχουν ακούσει το σπάνιο γεγονός, που συνέβη 40 χρόνια πριν, όταν άνθρωποι έφαγαν ανθρώπους, για να επιβιώσουν!
Αναφέρομαι στους αθλητές του ράγμπι, που βρέθηκαν στην οροσειρά των Άνδεων, μετά από πτώση του αεροπλάνου που τους μετέφερε. Κάποιοι γλίτωσαν από το τραγικό δυστύχημα και κάποιοι απ΄αυτούς επέζησαν, αντλώντας θερμίδες από τους νεκρούς συντρόφους τους...
Το γεγονός είχε συγκλονίσει την ανθρωπότητα και θεωρείται μοναδικό στα χρονικά. Όχι γιατί ο κανιβαλισμός ήταν πρώτη φορά που καταγράφηκε ως ασθένεια αλλά γιατί ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάσθηκε σε "υγιή" άτομα...
Εκείνο όμως που δεν ξέρουν πολλοί είναι το τι ακριβώς συνέβη στα άτομα αυτά, πώς λειτούργησε ο εγκέφαλός τους και εξαφάνισε κάθε ταμπού που θα εμπόδιζε την ακραία αυτή πράξη.
Θα προσπαθήσω να περιγράψω περιληπτικά τις εγκεφαλικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα, κατά τη διαδικασία της πείνας, έτσι όπως τις άκουσα από γιατρό, που εξηγούσε τη βιολογία του φαινομένου. (Συγχωρείστε μου για τις επιστημονικές ανακρίβειες, που σίγουρα θα υπάρχουν).
 
Ο εγκέφαλος του ανθρώπου αναπτύχθηκε στη διάρκεια χιλιετιών, από τη ζωώδη αρχική μορφή του στην πληρότητα που εμφανίζει σήμερα, αποτελούμενος από διάφορες "στρώσεις". Κάθε τμήμα του έχει κι ένα ρόλο. Τα πιο καινούργια τμήματά του είναι αυτά που κάνουν σύνθετες και ανώτερες διεργασίες.
Ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου είναι γνωστό ότι επηρεάζει τον εσωτερικό έλεγχο της συμπεριφοράς. Ελέγχει την ικανότητα για σχεδιασμό, λογική, επιτέλεση σκέψης σε ανώτερο επίπεδο.Ο πρωτόγονος εγκέφαλος είναι αυτός που φροντίζει για τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ο άνθρωπος πεινάει; Ο οργανισμός αρχίζει να καταναλώνει από τα αποθέματα, στη συνέχεια κάνει οικονομία στις καύσεις. Όσο η πείνα μεγαλώνει, τόσο ο οργανισμός αμύνεται, περνώντας σε καταστολή λειτουργιών του. Έτσι τα τμήματα του εγκεφάλου που ευθύνονται για λογικές και ανώτερες διαδικασίες σταματούν να λειτουργούν, μαζί τους σταματούν και οι συναισθηματικές λειτουργίες. Στο έσχατο σημείο της πείνας και λίγο πριν ο άνθρωπος πεθάνει, το μόνο που λειτουργεί είναι ο πρωτόγονος εγκέφαλος και το μόνο που φροντίζει είναι η επιβίωση!
Τότε, το άτομο φθάνει στον κανοβαλισμό! Είναι η τελευταία απόπειρα ζωής!

Γιατί τα λέω όλα αυτά;
1. Για να δώσω μια εξήγηση στο φαινόμενο του εκφασισμού της κοινωνίας, σε περιόδους εξαθλίωσης! Γιατί ο φασισμός είναι κανιβαλισμός!
2. Για να υποστηρίξω ότι, το πέρασμα στον κομμουνισμό, απαιτεί χορτασμένους ανθρώπους!