Translate

23/10/11

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την MAKIS στο 06/10/2011
...............................................................................................................................
Τα σκάνδαλα, οι λοβιτούρες (“δωράκια εις εαυτούς”), η αυθαιρεσία, η φοροκλοπή, ο χρηματισμός, οι προμήθειες και τα φακελάκια έγιναν καθεστώς σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Καθεστώς όχι για όνειδος, αλλά για… κομπασμό! Ο τίμιος έγινε συνώνυμο του μαλάκας! Μέσα από αυτά ξεπήδησε μια τάξη χλιδάτων, τζιπάτων, πισινάτων, αεράτων και… μουτζάτων νεόπλουτων. Ο παρασιτισμός και το εύκολο κέρδος έγιναν τρόπος ζωής (life style ) και προήχθησαν σε  «παλικαριά». Στο εύλογο ερώτημα «πώς ένα κόμμα με τόσα λίγα χρόνια στην εξουσία κατάφερε να διαφθαρεί τόσο γρήγορα και τόσο πολύ» την απάντηση έδωσε οΔήμος Μ.Μπότσαρης (μέλος του ΠΑΚ) που στο βιβλίο του «Η Εύα Γ. Παπανδρέου Αποκαλύπτει» (Εκδόσεις Ισοκράτης, 1988) γράφει:
«… τόσο οι “Αμερικανοσπουδαγμένοι”, όσο και οι φοιτητές της Ευρώπης που πλαισίωναν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΚ, απέβλεπαν έκτοτε στον ίδιο κοινό στόχο: Στο προσωπικό τους “βόλεμα” μετά την πτώση της δικτατορίας... ...Τι έγιναν αλήθεια, εκείνα τα τεράστια ποσά των δολαρίων, των μάρκων και των κορωνών που περιήλθαν στο ΠΑΚ; |… αλλά: το ΠΑΚ εξωτερικού επί έξι ολόκληρα χρόνια δεν έκανε καμιά σημαντική πράξη αντίστασης στην Ελλάδα. Δεν ξόδεψε ούτε μια δραχμή. Αγοράστηκαν, όμως, την ίδια εποχή … η βίλλα στο Τορόντο και τα μαγαζιά στο Μόντρεαλ. |… “Ρεμούλες” όμως στα χρήματα του ΠΑΚ γίνονταν και από την ηγετική “κλίκα” του ΠΑΚ στη Δυτική Ευρώπη, όπου δέσποζε η ομάδα Τσοχατζόπουλου.|…Ένας εξάδελφος του αξέχαστου Νικηφόρου Μανδηλαρά, μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ αργότερα, δεν άντεξε! Βγήκε κάποια στιγμή ανοιχτά από τις εφημερίδες και κατάγγειλε ότι οι ιθύνοντες του ΠΑΚ Γερμανίας είχαν κατασπαταλήσει και σφετεριστεί χρήματα του ΠΑΚ.|.κ.λπ.[23]»

7/10/11

Ο θάνατος του σκηνοθέτη François Abou Salem


Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου,
ο γαλλο-παλαιστίνιος
François Abou Salem, πέθανε,
την 1 Οκτωβρίου 2011, σε ηλικία 60 ετών,
στη Ραμάλα.




Τα αίτια του θανάτου δεν είναι γνωστά και κινήθηκε διαδικασία έρευνας. Μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας είναι η αυτοκτονία.
Σύμφωνα με τους συγγενείς, ο Francois Abou Salem Gaspar έδειξε σημάδια κατάθλιψης τον τελευταίο καιρό. Το σώμα του βρέθηκε στο ισόγειο ενός κτιρίου στην Tira, ένα προάστιο της Ραμάλα.